Istanbul
Bewonder al het moois dat deze magische stad je te bieden heeft

Istanbul, de stad waar Europa eindigt en Azië begint. Op een kleine drie uur vliegen ligt deze exotische en mystieke plaats. Niet alleen de indrukwekkende landschappen en de overblijfselen uit de oudheid zullen je de adem benemen, maar ook de moderne invloeden! Juist deze combinatie maakt Istanbul tot een zeer geschikte bestemming voor een personeelsreis of incentive. Het reisprogramma dat Floor speciaal voor jullie heeft samengesteld, bewijst dat maar weer!

Hagia Sophia

Eerst was de Hagia Sophia een kathedraal, daarna een moskee en nu is het een bijzonder museum. Een gids laat je de veelzijdigheid en pracht van Hagia Sophia oftewel ‘de heilige wijsheid’ zien.

Basilica Cisterne

Deze zesde-eeuwse, ondergrondse wateropslagplaats werd destijds aangelegd om in tijden van oorlog over schoon drinkwater te beschikken. De opslagplaats kent 336 zuilen, waardoor het geheel wat weg heeft van een basiliek. Een bezoek aan dit bouwwerk blijft je nog lang bij!

De Blauwe Moskee

Volgens velen is dit de meest indrukwekkende moskee van Istanbul, volgens sommige zelfs van de wereld! Zes prachtige minaretten sieren dit gebedshuis. Je brengt een bezoek aan de moskee en bewondert de buiten- én binnenkant!

Waterpijp roken

Voor wie zich echt een local wil wanen: We’ve got your back! Tijdens één van je diners of lunches wordt er een loungehoek voor je ingericht, waar je desgewenst kunt genieten van verschillende soorten en smaken waterpijp.

Winkelen op de Grote Bazaar

Kijk je ogen uit op één van de grootste overdekte markten ter wereld. Met tientallen straten en meer dan 4.000 winkels en kraampjes kun je vast je gewenste souvenir vinden (en lekker afdingen)!

Topkapi paleis

Lange tijd was dit paleis de residentie van de Osmaanse sultan. Een reusachtig, beeldschoon en indrukwekkend complex. Aanschouw de vier prachtige hoven waar je doorheen kun wandelen. Verdwalen zou een optie kunnen zijn, maar geen stress: je gids voorkomt dit.

Bezoek aan de kruidenbazaar

Weet wat je eet! Op deze exotische markt vol oosterse kruiden, fruit, kazen en olijven vieren je zintuigen een feestje, terwijl je meer leert over de delicatessen en ingrediënten die je tijdens je verblijf proeft. Niet al te zwaar ontbijten dus, hier valt genoeg lekkers te proberen!

Boottocht over de Bosporus

Vanaf de boot heb je een prachtig uitzicht over Istanbul. Extra leuk is de bestemming van de boottocht: je wordt naar een wel heel bijzonder eilandje in de Bosporus gebracht voor een heerlijk diner.

Lunch in restaurant Yesil Ev

Dit oude, gerestaureerde huis uit de Ottomaanse tijd vormt het decor van je eerste lunch in Istanbul. Neem plaats, bestel een heerlijke koffie en droom over het programma van de komende dagen…

Lunch in restaurant Beyti Meat

Je luncht in – volgens kenners – het beste vleesrestaurant van Istanbul. De eigenaar van het restaurant staat bekend om hét vleesgerecht dat hij heeft bedacht nadat hij een Zwitser vlees op een heel nieuwe manier zag bereiden. Dat moet je proeven!

Diner in een visrestaurant in de Nevizade-straat

De keuze is reuze, maar één ding is zeker: in deze straat vind je de beste visrestaurants van Istanbul. Hier wordt een smakelijk deel van de dagvangst vers bereid en in stijl geserveerd.

Diner in de Meisjestoren

Op een klein eilandje in de Bosporus staat een toren die dienst doet als restaurant. De James Bond-film ‘The world is not enough’ is hier opgenomen. Je wordt per boot gebracht en gehaald, hoe gaaf is dat?!

The Titanic City Hotel

Dit prachtige 4-sterrenhotel is centraal gelegen in Istanbul, al het moois ligt op loopafstand: Takim Square ligt om de hoek, evenals tal van nightlife hotspots en historische parels. De kamers zelf zijn van internationale klasse, het ontbreekt je hier aan niets!

Lares Park Hotel

Net als het Titanic City Hotel ligt dit luxueuze hotel centraal, op zo’n vijf minuten lopen van het hart van de stad. Een klassieke, luxe en rustige uitstraling maken dat je je hier de koning te rijk voelt!

"Ons 10-jarig jubileumweekend was perfect geregeld en alle onderdelen in het programma waren top. Iedereen vond het zeer geslaagd. Floor bedankt!"
ASP4Net
"Het reisthema '100% Passie' werd dankzij Floor '100% Plezier'."
Loo van Eck
"Vanaf het eerste contact wist ik dat het een fantastische trip zou worden; we hebben genoten, alles was tot in de puntjes top geregeld! Floor Travels bedankt!"
Hoorne Vastgoed
"Voor de 3e maal op rij heeft Floor Travels de organisatie van ons bedrijfsweekend op zich genomen. We hebben in een zeer sfeervolle ambiance van een heerlijke barbecue en feestavond genoten. Geslapen in een erg comfortabel hotel, waarna iedereen heeft deelgenomen aan een dag met zeer gevarieerde en uitdagende activiteiten. Niets dan positieve reacties. Floortravels: BEDANKT!!!"
Dieseko Group
"Het was helemaal super. Alles was inderdaad tot in de puntjes geregeld dus dank daarvoor. Het weer zat redelijk mee op een paar buitjes na maar dat mocht de pret niet drukken. De activiteiten zijn zeer in de smaak gevallen. Top Floor!"
LESCO
Offerte aanvragen

Bovenstaande prijs is inclusief:

  • Vliegretour Amsterdam – Istanbul
  • Alle transfers in Istanbul
  • Genoemde tours en activiteiten
  • Gids voor de activiteiten
  • Ontbijt, lunches en diners
  • 2 hotelovernachtingen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Istanbul

3 dagen (2 nachten)